Vad fan hände med supen?

Vad fan hände med supen?

I Sverige har vi en ganska ful sprit historia.
Hembränningen blev förbjuden, motboken infördes ja sprit har alltid varit förknippat med något förbjudet och fult i vårt avlånga land.

På senare år har vi utvecklat snaps med olika kryddningar som vi dricker på jul, påsk och midsommar men när de flesta dricker den tar vi fram den ur frysen häller upp den i kylda glas då är snapsen så kall att den nästan inte rinner.
Kylan tar bort den mesta smaken så varför dessa fantastiska kryddningar när allt fryser bort?
Tror vi lever kvar i att spriten smakar finkel och etanol som hembränt och därav gör vi som våra föräldrar & morföräldrar alltid gjort för att få ner supen på mildaste sätt.

Hade svensken och Sverige haft en spritkultur där man fått bränna till husbehov så tror jag att vi hade haft det lite som i Italien, Spanien, Frankrike mfl med sin grappa, brandy, Marc, konjak, armanjak & calvados

Med en stolthet hade svensken bjudit på sin "hus sup" kanske smaksatt, lagrad, super destillerad, utspädd med gårdens egna källvatten mm men va fan vet jag

Jag önskar kanske bara att jag kunde åka runt i Sverige på en jävla husvagns semester och smaka på Svenssons , Larssons eller Johanssons hemgjorda SUP med olika twister.

Skål på er