Rom från Mauritius
En skön rom-serie med annorlunda karaktär.
Agricole är vanligast på ön men denna serie är en melass-rom.
Dofterna i dessa drycker är riktigt nice och jag tycker Frederic (master-blendern) har lyckats
med att lyfta fram nya karaktärer som man vanligtvis inte hittar i rom.
Gold of Mauritius
En rom som är destillerad till 95%.
Lagrad på portvins-fat. När dom tar hem faten till Mauritius så låter dom det vara 10-15% portvin kvar i faten.
Väl framme i Mauritius så bränner han faten så att druvsockret stannar kvar i faten.
Mognaden sker under 10-12 månader på faten och ger ifrån sig toner av mandel, nougat o röda frukter o melass.
Gold of Mauritius Solera 5
Här har vi samma grund som Gold of Mauritius men lägg till 3 års lagring på ny amerikansk ek för att sedan flyttas över
till ytterligare ett nytt amerikanskt ekfat för att på så sätt få fram en starkare ekkaraktär.
Mauritius Club
Återigen så har vi samma bas som i Gold of Mauritius men redan efter 3-4 månader så gör man en kall-filtrering.
Innan den läggs på körsbärslikörsfat i 2 veckor så toppas den med en 95% rom. Dessa fat är små och tillför väldigt
mycket smak o doft men utan att den blir söt, sötman sitter i doften men inte så mycket i smaken.
Den här dricker man som den är eller gör trevliga cocktails på.
"G"old Fashioned är nåt som bör prövas ;-)
Nya sköna toner med en elegans skulle jag vilja sammanfatta det hela