Krydda din rom?
Jag har sen ett par år sedan kryddat min egen rom, basen har varit lite olika, har testat mig fram med olika sorters rom och kryddor .
Tänker inte berätta exakt vad jag har i i slutändan ;) alla masterblenders har sina hemligheter men okej eftersom jag inte är en riktig masterblender "än" haha.
Jag börjar att hälla Ljus rom i plast dunk, tillsätta vaniljstång, torkad aprikos, svart sirap, cacao bönor, svart peppar och lite honung.
Låter det ligga och dra i 1-2 veckor.
Häng allt i en syltduk låt droppa ur ordentligt, Sen har jag inskaffat franska ekfat som jag häller över rommen i hur länge den får ligga där beror på hur nya faten är, smaka och dofta en gång i veckan jag är tycker det är något som är värt att prova!
Har sålt ca 30 liter på mina restauranger och majoriteten Gillart;)
Min egna rom Ron Roberto med egen etikett och logga älskart
Spiced up your life!!!!
Åhhh skål för nykterheten;)